Qui som

Ens apassiona cercar nous camins per connectar les pràctiques artístiques amb la transformació social


Som dues artistes, Mireia Chalamanch i Mireia Zantop, que cocreem projectes artístics i socials entorn de temàtiques que solem silenciar col·lectivament.


Des del 2013 hem dut a terme més de 200 accions artístiques a l’espai públic amb voluntat d’afavorir canvis de perspectiva entorn aspectes socials que demanen ser compartits, expressats, visibiltzats i que determinen les relacions personals i el món en el que vivim.


de-veu-en-veu-2
de-veu-en-veu

 

Cocreem

Som diverses. Som un estol de subjectivitats.


Generem espais i accions que faciliten la reflexió i l’expressió individual i col·lectiva entorn de problemàtiques socials que ens preocupen a totes.
Creem cooperant amb l’entorn. Integrem el context social, cultural, històric i altres aspectes que es considerin rellevants de l’ecosistema on desenvolupem l’acció.


El procés de participació és inclusiu, anònim i respectuós per possibilitar l’escolta i la reflexió més enllà de l’intercanvi ideològic.


1-donar-veu

Trajectòries

Dues trajectòries que es complementen. L’experiència professional en diversos àmbits de la creació artística, en la docència i en la facilitació són motors dels nostres projectes i eines per conduir les accions artístiques.


Mireia Chalamanch

Performer, facilitadora i docent


Llicenciada en art dramàtic. Ha dirigit i actuat en teatre d’autor, ha produït creacions pròpies i ha creat peces amb contingut científic i de caràcter literari. El seu recorregut artístic es caracteritza per una recerca poètica del cos i la paraula que s’ha anat expressant en diversos àmbits. Combina la creació de projectes artístics amb la tasca docent, vinculant l’art i la pedagogia. També és facilitadora de grups i processos individuals, tant en l’àmbit creatiu com en el personal. És membre de l’Institut de Treball de Processos i Democràcia Profunda i desenvolupa la tasca com a facilitadora des de la perspectiva de Treball de Processos.


Mireia Zantop

Artista visual interdisciplinària, performer i docent


Llicenciada en Belles Arts. Després d’anys de dedicació a les arts visuals, exposant obra pictòrica i gràfica entorn dels llenguatges identitaris del cos, la formació en les arts del moviment i altres àrees d’expressió convergeixen en la creació d’obres transdiciplinàries, instal·lacions efímeres i performances. En l’actualitat forma part de diversos col·lectius d’art d’acció i combina la docència artística amb projectes personals en l’àmbit de la perfomance i l’art contemporani. 

mireiazantop.com

Mireia Chalamanch
Mireia Zantop

Concepció, creació i realització: Mireia Chalamanch i Mireia Zantop


Producció i distribució: Patrícia Vàzquez


Comunicació: Ariadna Pujol


Col·laboracions: Lurdes Masdevall (gestió cultural), Oriol Puig (comunicació)


Fotografies i vídeos: Josep M. Jordana, Raffaella Leonardi, Ariadna Pujol, Inund’Art, Sabina Lloret, Eduard Carrera, Mireia Prat, Òscar Garcia (Aj.Badia)


Disseny web: doramaart, Casualwebs


AgraïmentsGerard Coll, Irene Panadés Farré, François Matarasso - arestlessart.com