Art participatiu

# Som cruïllaUna cruïlla entre l’art d’acció, la instal·lació efímera, l’acompanyament en processos comunitaris i l’activisme.

Fem arts vives, interaccionem amb les persones que se senten atretes per l’esdeveniment efímer que creem al carrer, convidant-les a capbussar-se en temes que solem silenciar.


# Investigació creativa

Les Mireies neix de la confluència de dues apassionades per crear i concebre camins que connectin les pràctiques artístiques amb la transformació social.

# Artivisme

Ens sentim identificades amb el potencial de l’art participatiu per sacsejar l’imaginari col·lectiu. Ens interessa combatre prejudicis i discriminacions socials que formen part del món en què vivim a través de l’art.


# Consciència social 

L’acció artística és una resposta deliberada a una necessitat percebuda. Ens interessa obrir la mirada sobre aspectes de la nostra societat que ens preocupen.

# L’art i la cultura és per a tothom

Ens agrada generar espais que facilitin l’accés a l’art i a la cultura a tothom.  Creiem fermament en el dret universal a la participació i a l’accés a la vida cultural. L’art participatiu ens sembla cabdal per estendre aquest dret i potenciar el valor social de la cultura i les arts.

# Espai Públic - Espai inclusiu

Treballem a l’espai públic per incloure la visió de la màxima diversitat de persones i emfatitzar la importància de la mirada col·lectiva a l’hora d’abordar situacions que ens afecten a totes.


# Procés en el centre

Cada performance esdevé singular i única perquè està condicionada pel context on passa. És doncs, el procés intern i extern, individual i col·lectiu de cada lloc el que dóna valor a l’obra d’art que es produeix.

 


# Ús del temps - Slow Art

Fem perfomances que mostren un procés artístic que es fa visible al llarg de les hores. El procés és lent i a temps real.

# Participació - Qui fa l’acció?

Apostem per dinàmiques participatives que siguin significatives per a les persones que decideixen implicar-s’hi. Tant nosaltres com els participants adoptem diferents rols d’actors, agents, observadors, testimonis ... Tots els rols interactuen simultàniament.


# Materials - Sostenibilitat

Utilitzem materials que es poden qualificar d’orgànics i objectes relacionats amb la vida quotidiana. En fem un ús responsable i curós amb el medi ambient. Transformem i instal·lem elements nous a l’espai públic respectant l’entorn natural i urbà.